Friday, June 05, 2015

ရာသီဥတုပူခ်ိန္တြင္ စားရမည့္ အစားအစာမ်ား


ရာသီဥတုပူခ်ိန္တြင္ အပူခ်ိန္ႏွင့္ စိုထုိင္းမႈေၾကာင့္ အစာစားခ်င္စိတ္ေလ်ာ့က်သြားတတ္သည္။ ရာသီဥတုပူခ်ိန္တြင္ ေကာ္ဖီပူပူ၊ လက္ဖက္ရည္ႏွင့္ စြပ္ျပဳတ္ပူပူတို႔ကဲ့သို႔ ပူေႏြးေသာ အစားအစာမ်ားကို စားသံုးပါက ခႏၶာကိုယ္ တျဖည္းျဖည္းေအးလာေစသည္ဟု လူအမ်ား ယံုၾကည္ထားၾကသည္။ 

အမွန္တကယ္ ယင္းသို႔ စားေသာက္ပါက မသက္မသာ ျဖစ္ႏိုင္သည့္အျပင္ ေခြၽးမ်ားထြက္ျခင္းေၾကာင့္ ပို၍ ပင္ ခံရခက္ေစပါလိမ့္မည္။ရာသီဥတုပူခ်ိန္တြင္ စြမ္းအင္ျပည့္ေစေသာ ေရဓာတ္ျဖည့္တင္းႏိုင္သည့္ အစားအစာမ်ား စားသံုးရန္ လိုသည္။

အထူးသျဖင့္ ေရဓာတ္ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္ေသာ သစ္သီးမ်ားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားမ်ားစားေပးသင့္သည္။ သခြားသီး၊ ဖရဲသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သရက္သီးႏွင့္ အျခားေရဓာတ္ျပည့္ဝစြာ ပါဝင္သည့္ အသီးအႏွံမ်ားကို ေရြးစားပါ။

က်န္းမာေရးႏွင့္ညီၫြတ္ေစမည့္ ေဖ်ာ္ရည္မ်ားတြင္ အုန္း(သီး)ရည္၊ လတ္ဆတ္ေသာ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (သၾကားေလွ်ာ့ရန္) ႏွင့္သံပရာရည္၊ အဆီထုတ္ၿပီးသား ႏြားႏို႔၊ သစ္သီးမစ္ရွိတ္မ်ား ပါဝင္သည္။ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ား၏အဖူးအၫြန္႔မ်ားတြင္ စိုထုိင္းဆ ျမင့္ မားစြာ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ဟင္းရြက္သုပ္မ်ား မၾကာခဏ စားေသာက္ပါ။ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ေရဓာတ္ျဖည့္တင္းရန္ ေရကို ေသာက္ႏုိင္သေလာက္ ေသာက္ပါ။ အာဟာရဓာတ္ေကာင္းစြာ ရရွိရန္ သဘာဝအတုိင္းျဖစ္ေသာ ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ပဲ၊ ေျပာင္းတို႔ကို စားေပးရန္ မေမ့ပါႏွင့္။

အဆီပါဝင္မႈျမင့္မားေသာ အစားအစာမ်ား၊ ေၾကာ္ထားေသာ အစားအစာမ်ားမွာ အစာေခ်ဖ်က္ရခက္ခဲေသာေၾကာင့္ မစားပါႏွင့္။

သၾကားဓာတ္မ်ားေသာ စားစရာမ်ား၊ ေသာက္စရာမ်ားမွာ ေရဆာေစႏိုင္ေသာေၾကာင့္ မစားမေသာက္ပါႏွင့္။ ကဖိန္းဓာတ္ ပါေသာ ေဖ်ာ္ရည္ႏွင့္ အရက္တို႔က ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္ေစႏိုင္သျဖင့္ မေသာက္သင့္ပါ။                                          

Ref: TOI
7Day News Journal


No comments:

Post a Comment

My Blog List