(ဝေစႏုိင္ေသာကုိလက္စထေရာ့မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္)
နဂါးေမာက္သီး( Dragon fruit)သည့္ ေသြးတုိးရွိေသာသူမ်ား
ဆီးခ်ဳိရွိေသာသူမ်ားအတြက္ စားသင့္ေသာ အသီးႏွံမ်ားစြာထဲ့မွ အသိီးၿဖစ္ပါသည္ ။ပင္ကုိယ္အသီး၏အစြမ္းမွာ ေသြးအတြင္းရွိသႀကားဓာတ္ ကုိ ေလ်ာ့ ခ်ႏုိင္စြမ္းရွိသည့္အၿပင္ ကင္ဆာၿဖစ္ေစႏုိင္ၿခင္းကုိလည္း ကာကြယ္မွဳ ့ေပးေသာအသီးလည္း ၿဖစ္ပါသည္ ။
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာအစားေသာက္မ်ားမ်ား စားမိပါက ဌင္းအသီးကုိစားေပးၿခင္းၿဖင့္ဝေစႏုိင္ေသာကုိလက္ စထေရာ့ မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သၿဖင့္ ဝၿခင္းကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္ ။ အသားအရည္ေၿခာက္ေန သူမ်ား၊ အသားရည္လွပလုိသူမ်ားအတြက္ အရည္ရႊမ္းေသာအသီးၿဖစ္ေသာေႀကာင္း အသားအေရကုိ စုိေၿပေခ်ာမြတ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ကုိယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ားလည္း စားသုံးသင့္သည္ ။
အရုိးအသြားမ်ားကုိ ခုိင္မာေစသည့္အၿပင္ ဦးေႏွာက္မွတ္သားမွဳ ့ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္ ။ေသြးတုိးသ မား ၊ ဆီးခ်ဳိသမား ၊ နလန္ထ လူမမာမ်ားစားသုံးသင့္သည္အၿပင္အသီးအႏွံမ်ား စြာထဲ့မွလူႏွင့္တည့္သည့္ အတြက္စားသုံးသင့္ေသာ နဂါးေမာက္သီးပင္ၿဖစ္ပါေတာ့သည္ ။
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာအစားေသာက္မ်ားမ်ား စားမိပါက ဌင္းအသီးကုိစားေပးၿခင္းၿဖင့္ဝေစႏုိင္ေသာကုိလက္ စထေရာ့ မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သၿဖင့္ ဝၿခင္းကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္ ။ အသားအရည္ေၿခာက္ေန သူမ်ား၊ အသားရည္လွပလုိသူမ်ားအတြက္ အရည္ရႊမ္းေသာအသီးၿဖစ္ေသာေႀကာင္း အသားအေရကုိ စုိေၿပေခ်ာမြတ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ကုိယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ားလည္း စားသုံးသင့္သည္ ။
အရုိးအသြားမ်ားကုိ ခုိင္မာေစသည့္အၿပင္ ဦးေႏွာက္မွတ္သားမွဳ ့ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္ ။ေသြးတုိးသ မား ၊ ဆီးခ်ဳိသမား ၊ နလန္ထ လူမမာမ်ားစားသုံးသင့္သည္အၿပင္အသီးအႏွံမ်ား စြာထဲ့မွလူႏွင့္တည့္သည့္ အတြက္စားသုံးသင့္ေသာ နဂါးေမာက္သီးပင္ၿဖစ္ပါေတာ့သည္ ။
No comments:
Post a Comment