Friday, October 4, 2013
ကြမ္းသီးမ်ားကုိ အဖန္ဓာတ္ႏွင့္ အခါးဓာတ္မ်ား ေလ်ာ့နည္းေစရန္ ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည့္ ကန္႔မ်ားျဖင့္ စိမ္ျခင္း၊ ေပါင္းျခင္းမ်ားျပဳလုပ္ေသာေၾကာင့္ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေအာက္တုိဘာ ၁ ရက္တြင္ ျမန္ မာႏုိင္ငံ စားသုံးသူကာကြယ္ေရးအသင္း ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခုိင္က ျမန္မာသံေတာ္ဆင့္သုိ႔ ေျပာသည္။
ထုိကဲ့သုိ႔ ကြမ္းသီးမ်ားအား ကန္႔ျဖင့္ စိမ္ျခင္း၊ ေပါင္းျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္၍ ေရျပန္ေဆးျခင္း၊ ေရေႏြးျဖင့္ ေဆးျခင္း မ်ားျပဳလုပ္ေသာ္လည္းဓာတ္ႂကြင္းက်န္မ်ားေၾကာင့္ကင္ဆာေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ေစႏုိင္ေၾကာင္း၊ ကြမ္းသီးမ်ားကုိ ကန္႔ျဖင့္စိမ္႐ံုသာမက မႈိမတက္ေစရန္ မႈိသတ္ေဆးမ်ား အသုံးျပဳျခင္းမ်ား ေတြ႕ရွိ ရေၾကာင္း ၎က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ကြမ္းသီးမ်ားကုိ အဖန္ဓာတ္ႏွင့္ အခါးဓာတ္မ်ား ေလ်ာ့နည္းေစရန္ ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည့္ ကန္႔မ်ားျဖင့္ စိမ္ျခင္း၊ ေပါင္းျခင္းမ်ားျပဳလုပ္ေသာေၾကာင့္ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေအာက္တုိဘာ ၁ ရက္တြင္ ျမန္ မာႏုိင္ငံ စားသုံးသူကာကြယ္ေရးအသင္း ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခုိင္က ျမန္မာသံေတာ္ဆင့္သုိ႔ ေျပာသည္။
ထုိကဲ့သုိ႔ ကြမ္းသီးမ်ားအား ကန္႔ျဖင့္ စိမ္ျခင္း၊ ေပါင္းျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္၍ ေရျပန္ေဆးျခင္း၊ ေရေႏြးျဖင့္ ေဆးျခင္း မ်ားျပဳလုပ္ေသာ္လည္းဓာတ္ႂကြင္းက်န္မ်ားေၾကာင့္ကင္ဆာေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ေစႏုိင္ေၾကာင္း၊ ကြမ္းသီးမ်ားကုိ ကန္႔ျဖင့္စိမ္႐ံုသာမက မႈိမတက္ေစရန္ မႈိသတ္ေဆးမ်ား အသုံးျပဳျခင္းမ်ား ေတြ႕ရွိ ရေၾကာင္း ၎က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ခ်မ္းေျမ႕ခုိင္
ျမန္မာသံေတာ္ဆင့္
No comments:
Post a Comment