ထမင္းစားေနစဥ္ႏွင့္ ထမင္းစားျပီး ၁၅ မိနစ္ခန့္အခ်ိန္အတြင္း ေရခဲေရ၊ အလြန္ေအးေသာေရႏွင့္ အေအးမ်ိဳးစံုတို့ကို မေသာက္သံုးသင့္ေၾကာင္း ႏိုင္ငံတကာ က်န္းမာေရးစာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ မၾကာခဏ ဖတ္ရွဳရပါတယ္။က်န္းမာေရးပါရဂူၾကီး မ်ား၏ ေလ့လာေတြ့ရွိခ်က္မ်ားအရ ထမင္းစားစဥ္ ေရခဲေရေသာက္ေသာ လူမ်ားႏွင့္ ေရေႏြးေသာက္ေသာသူမ်ားကို ႏွစ္ရွည္လမ်ား ေလ့လာဆန္းစစ္ၾကည့္ရာ ေရေႏြးကို ေသာက္ေသာသူမ်ားက ေရခဲေရေသာက္သူမ်ားထက္ အနာေရာဂါ ပိုမိုကင္းရွင္းျပီး အသက္ကလည္း ပိုရွည္ေနေၾကာင္း ေတြ့ရွိရပါတယ္။
အစာစားေနစဥ္ အေအးကို ေသာက္လိုက္ပါက မၾကာခင္ကမွ စားထားသည့္ အစာမ်ားကို အဆီအခဲအျဖစ္၊ အစိုင္အခဲ အျဖစ္ ေျပာင္းလဲေစျပီး အာဟာရကို မျဖစ္ေစပဲ ေရာဂါကိုသာ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ၄င္းအဆီအခဲမ်ားဟာ အစာအိမ္၊ အူသိမ္ အူမတို့ကို ထိခိုက္ပ်က္စီးေစျပီး၊ အစာမေၾကျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ဗိုက္နာျခင္း၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္း၊ ရုတ္တရက္ အသက္ရွဳက်ပ္ေစျခင္းတို့ကို ျဖစ္ေစသည့္အျပင္ ေရရွည္မွာ အစာအိမ္ကင္ဆာ၊ အူမၾကီးကင္ဆာေရာဂါတို့ကိုလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေျခပိုမ်ားေစပါတယ္။
ယခုဆိုလွ်င္ က်န္းမာေရးအသိပညာေပးအလြန္ျမင့္မားသည့္ႏိုင္ငံမ်ားမွာ (အထူးသျဖင့္) ဂ်ပန္ႏွင့္ အေမရိကတို့လို ႏိုင္ငံတို့မွာ အစာမစားမီ စြပ္ျပဳတ္ တစ္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းခန့္ကို အရင္ေသာက္ေပးဖို့နဲ့ အစာစားျပီးလွ်င္လည္း ဟင္းရည္ပူပူ သို့မဟုတ္ ေရေႏြးကိုသာ ေသာက္သံုးၾကသည့္ အေလ့အထကို ေလ့က်င့္ၾကဖို့ တိုက္တြန္းထားေနၾကပါျပီ။
ကမၻာေပၚမွာ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးတို့ဟာ အသက္အရွည္ဆံုး ေနထိုင္ၾကရသည့္ အေၾကာင္းရင္းေတြထဲမွာ က်န္းမာေရးအသိ ပညာေပးမ်ား ျမင့္မားမွဳ ဟာလည္း တစ္ခုအပါအ၀င္ ျဖစ္ပါတယ္။
ထို့ေၾကာင့္ မိမ္ိတို့လည္း အနာေရာဂါကင္းေ၀းျပီး သက္ရွည္က်န္းမာစြာ ေနထိုင္နိုင္ေစရန္ က်န္းမာေရးအသိပညာမ်ားကို ေလ့လာလိုက္စားသင့္ပါတယ္။ အစာစားေနစဥ္ႏွင့္ အစာစားျပီး ၁၅ မိနစ္အတြင္းမွာ ေအးသည့္အရည္မ်ားကို ေရွာင္ၾကဥ္ကာ ပူေႏြးေသာ အရည္မ်ားကိုသာ ေသာက္သံုးၾကဖို့ တိုက္တြန္းလိုက္ရပါတယ္။
ဒီ Post ေလးကိုလည္း သင့္မိတ္ေဆြတို့အား Share ေပးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအသိပညာမ်ားကို လွဴဒါန္းေပးႏိုင္ၾကပါတယ္။
လူသားတိုင္း က်န္းမာစြာ အသက္ရွည္ႏိုင္ၾကပါေစ။
ေဆာင္းပါးရွင္ = ဦးေနဆုိင္ (ပူတာအို) က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
ကိုးကား ။ ။ Health News For Long Life.
Shape Entertainment Journal
No comments:
Post a Comment