Monday, August 12, 2013
တစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္ႀကိမ္မွ် ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားေပးျခင္းသည္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို သိသိ သာသာ ေလ်ာ့က်သြားေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားျခင္းသည္ အဆုတ္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားလုိက္သည္။ တစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္ႀကိမ္မွ် ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားေပးျခင္းသည္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်သြားေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။ တရုတ္ႏုိင္ငံတြင္ ျပုလုပ္ေသာ က်န္းမာေရး စစ္တမ္း အစီရင္ခံစားမ်ားကို အေျခခံသည့္ သုေတသနျပဳမႈတြင္ အဆိုပါ ရလဒ္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ သုေတသီမ်ားသည္ လူေပါင္း (၆၀၀၀)နီးပါး၏ ေနထိုင္စားေသာက္မႈ အေလ့အထမ်ားႏွင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ဆက္စပ္မႈမ်ားအေပၚ ေျခရာခံ ေလ့လာခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ဂ်ီယန္ဆူး စီရင္စုရွိ ေရာဂါထိန္းခ်ဳပ္ ကာကြယ္ေရး ဌာနမွ ပညာရွင္မ်ားသည္ က်န္းမာသန္စြမ္းသူ (၄၅၀၀)ႏွင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ေရာဂါ ခံစားေနရသူ (၁၄၂၄)ဦးတို႔၏ ေန႔စဥ္ဘဝ ျဖတ္သန္းခဲ့မႈမ်ားကို ႏိႈင္းယွဥ္ခဲ့ၾကသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားျခင္းသည္ အဆုတ္ကင္ဆာကို တားဆီးသည့္ အဓိက အခ်က္တစ္ခု ျဖစ္သလို ေဆးလိပ္မေသာက္ျခင္းသည္လည္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို (၃၀)ရာခိုင္ႏႈန္း ဝန္းက်င္မွ် က်ဆင္းေစႏုိင္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ဆိုသည္။ ယခင္ ေတာင္ပိုင္း ဩစေၾတးလ် တကၠသိုလ္တြင္လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ စားျခင္းႏွင့္ က်န္းမာေရး က႑တို႔၏ ဆက္ႏြယ္မႈကို ေလ့လာခဲ့ရာ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္နုိင္ေျခကို (၃၃)ရာခုိင္ႏႈန္းမွ် ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း ေဖာ္ထုတ္ ေတြ႕ရွိခဲ့ဖူးသည္။
ယခုသုေတသန ရလဒ္ကို ကင္ဆာကာကြယ္ေရး သုေတသန ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ စိတ္ဝင္စားစရာ အခ်က္တစ္ခု အေနျဖင့္ အပူခ်ိန္ ျမင့္ျမင့္ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွ ထြက္ေပၚလာေသာ ဆီခိုးဆီေငြ႕မ်ားကို ပံုမွန္ ရွဴရိႈက္မိေနသူမ်ိဳးသည္လည္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို သာမန္ထက္ ပိုမို စိုးရိမ္ရသည္ ဆုိျခင္းျဖစ္သည္။ တရုတ္ သုေတသီမ်ားက ၎တို႔၏ ေတြ႕ရွိခ်က္ မွတ္တမ္း၏ အဆံုးသတ္ ေကာက္ခ်က္တြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အဆုတ္ကင္ဆာကို တားဆီးကာကြယ္တဲ့ ဓာတ္ကူပစၥည္း တစ္ခုအေနနဲ႔ တာဝန္ယူႏုိင္စြမ္း ရွိပါတယ္ဟု ေဖာ္ျပခဲ့ေၾကာင္းလည္း သိရွိရသည္။
Planet.com.mm
တစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္ႀကိမ္မွ် ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားေပးျခင္းသည္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို သိသိ သာသာ ေလ်ာ့က်သြားေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားျခင္းသည္ အဆုတ္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားလုိက္သည္။ တစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္ႀကိမ္မွ် ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားေပးျခင္းသည္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်သြားေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။ တရုတ္ႏုိင္ငံတြင္ ျပုလုပ္ေသာ က်န္းမာေရး စစ္တမ္း အစီရင္ခံစားမ်ားကို အေျခခံသည့္ သုေတသနျပဳမႈတြင္ အဆိုပါ ရလဒ္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ သုေတသီမ်ားသည္ လူေပါင္း (၆၀၀၀)နီးပါး၏ ေနထိုင္စားေသာက္မႈ အေလ့အထမ်ားႏွင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ဆက္စပ္မႈမ်ားအေပၚ ေျခရာခံ ေလ့လာခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ဂ်ီယန္ဆူး စီရင္စုရွိ ေရာဂါထိန္းခ်ဳပ္ ကာကြယ္ေရး ဌာနမွ ပညာရွင္မ်ားသည္ က်န္းမာသန္စြမ္းသူ (၄၅၀၀)ႏွင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ေရာဂါ ခံစားေနရသူ (၁၄၂၄)ဦးတို႔၏ ေန႔စဥ္ဘဝ ျဖတ္သန္းခဲ့မႈမ်ားကို ႏိႈင္းယွဥ္ခဲ့ၾကသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းစားျခင္းသည္ အဆုတ္ကင္ဆာကို တားဆီးသည့္ အဓိက အခ်က္တစ္ခု ျဖစ္သလို ေဆးလိပ္မေသာက္ျခင္းသည္လည္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို (၃၀)ရာခိုင္ႏႈန္း ဝန္းက်င္မွ် က်ဆင္းေစႏုိင္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ဆိုသည္။ ယခင္ ေတာင္ပိုင္း ဩစေၾတးလ် တကၠသိုလ္တြင္လည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ စားျခင္းႏွင့္ က်န္းမာေရး က႑တို႔၏ ဆက္ႏြယ္မႈကို ေလ့လာခဲ့ရာ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္နုိင္ေျခကို (၃၃)ရာခုိင္ႏႈန္းမွ် ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း ေဖာ္ထုတ္ ေတြ႕ရွိခဲ့ဖူးသည္။
ယခုသုေတသန ရလဒ္ကို ကင္ဆာကာကြယ္ေရး သုေတသန ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ စိတ္ဝင္စားစရာ အခ်က္တစ္ခု အေနျဖင့္ အပူခ်ိန္ ျမင့္ျမင့္ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွ ထြက္ေပၚလာေသာ ဆီခိုးဆီေငြ႕မ်ားကို ပံုမွန္ ရွဴရိႈက္မိေနသူမ်ိဳးသည္လည္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို သာမန္ထက္ ပိုမို စိုးရိမ္ရသည္ ဆုိျခင္းျဖစ္သည္။ တရုတ္ သုေတသီမ်ားက ၎တို႔၏ ေတြ႕ရွိခ်က္ မွတ္တမ္း၏ အဆံုးသတ္ ေကာက္ခ်က္တြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အဆုတ္ကင္ဆာကို တားဆီးကာကြယ္တဲ့ ဓာတ္ကူပစၥည္း တစ္ခုအေနနဲ႔ တာဝန္ယူႏုိင္စြမ္း ရွိပါတယ္ဟု ေဖာ္ျပခဲ့ေၾကာင္းလည္း သိရွိရသည္။
Planet.com.mm
No comments:
Post a Comment